Dakwah Turun Lapangan 2009

Gabungan Mahasiswa Mulong (GMM) telah berjaya menjalankan program dakwah turun ke lapangan buat pertama kalinya pada 15 Disember 2010. Seramai 20 orang peserta dari seluruh pelusuk negeri kelantan menyertai program ini  yang diadakan di KB Mall , beberapa hari selepas kejadian kereta jatuh dari tempat parkir. Alhamdulillah. segalanya berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah kecuali kami terpaksa mencari-cari "mad'u" kami disebabkan jumlah pelanggan pada masa tersebut kurang daripada pekerja-pekerja yang ada di KB Mall. Program seumpama ini merupakan program yang baru bagi sesetengah peserta program dan mungkin bagi kebanyakan rakyat kelantan. Program ini akan diadakan lagi pada 11 Disember 2010. Jom sertainya.
Para peserta berkumpul sebelum program dimulakan .


Hazman dan Akh Zakir sedang bercakap sesuatu sebelum acara bermula

Ini sahabat-sahabat yang pertama kali kami jumpa, namun atas kesedaran dakwah , mereka ingin melibatkan diri. Ada yang datang dari jeli-3 jam perjalanan daripada kota bharu

Para sahabat begitu tekun mendengar serba sedikit taklimat oleh penganjur. antaranya cara berdakwah, dan sedikit tazkirah.

Mula menghampiri sahabat-sahabat.

KBMall baru 2 minggu menghadapi musibah kereta jatu dari tempat parkir. Ironinya, ramai yang begitu takut pada mati sehinggakan anda boelh tidur atas lantai tanpa diganggu sepanjang hari.

Ada sesuatu yang mungkin diperkatakan oleh 2 orang wanita remaja ini setelah diberikan risalah.

Waktu jam 12.30 tengah hari tapi keadaan tetap gersang dari kunjungan orang ramai

Berbincang sesuatu antara kami semasa program berlangsung.

Beramah mesra bersama sahabat-sahabat.

Kosongnya...........

Khusyuk.....

Kakak ni pun kena dakwah...hmmm....

2 comments:

 1. DAKWAH TURUN KE LAPANGAN
  " Kito Saye Sek-sek Kito"

  Tarikh :
  11 Disember 2010 (Sabtu)

  Tempat :
  KB Mall, Kota Bharu Kelantan


  Masa :
  9.00 pagi hingga 2.00 petang

  Anjuran :
  Gabungan Mahasiswa Mulong (GMM)


  Sebarang keterangan lanjut atau pendaftaran boleh hubungi Abu Mukhtar di talian 019-4554508 atau Akh Hafizuddin di talian 014-5147391. Anda juga boleh berkunjung di fanpage facebook GMM (taip Gabungan Mahasiswa Mulong ).

  ReplyDelete
 2. lagu mane kalu kita wat dakwah tempat yg 'panas' mcm kt pantai dan jeram,kat sana byk sasaran kita yg blh kita jumpa

  ReplyDelete